Dyk ned i videnskaben bag øl med Carlsberg Laboratorium

dato

Kom til et spændende foredrag den 19. november 2024 i Barakken, Klampenborg, hvor Carlsberg Laboratoriums eksperter deler deres banebrydende forskning. Få indsigt i ølproduktionens videnskab og smag på fem udvalgte øltyper.

Carlsberg er kendt for mere end blot at brygge øl. Deres forskningslaboratorium har gennem årene bidraget til betydelige videnskabelige opdagelser. I dette fascinerende foredrag kan du høre om laboratoriets arbejde med at forædle byg og humle, samt udviklingen af bæredygtige dyrkningsmetoder.

Videnskab og innovation i ølproduktion

Lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil tage dig med på en rejse gennem ølproduktionens videnskab. De vil fortælle om maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper og om udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.

Klimatolerante fødevarer og fortidens planter

Foredraget byder også på indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Få viden om, hvordan forskning i fortidens planter kan hjælpe med at tilpasse nutidens fødevarer til skiftende klimaforhold. Du vil høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig deres miljø.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås undervejs. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet.

Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Barakken, Taarbæk Strandvej 88, 2930 Klampenborg
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
For mere information, besøg foredragets hjemmeside.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut