Gentofte går forrest i miljøkampen med stor affaldsindsamlingsdag

Foto: Gentofte kommune.
dato

Gentofte Kommune inviterer til National Affaldsindsamling - Sammen skaber vi en forskel

Den 14. april fra kl. 10.00 til 13.00 går Gentofte Kommune forrest i kampen for et renere miljø ved at afholde den årlige Nationale Affaldsindsamling. Dette tre timers initiativ har tidligere vist imponerende resultater med mere end 700 kg affald indsamlet sidste år.

For at sikre en hygiejnisk indsamling vil alle nødvendige indsamlingsudstyr blive leveret til deltagerne. Kommunen ønsker at gøre affaldsindsamlingen til en spændende event for hele familien og har indført en sjov præmie; en 'morgentur med skraldebilen' vil blive tildelt det barn, der gætter nærmest på den samlede indsamlede affaldsmængde.

Derudover vil alle børn, der deltager i indsamlingen, blive belønnet med et diplom som anerkendelse af deres miljømæssige bidrag. Dette initiativ understreger vigtigheden af at inddrage yngre generationer i miljøbevarelse fra en tidlig alder.

Den praktiske gennemførelse af affaldsindsamlingen finder sted i hele Gentofte Kommune med otte forskellige mødesteder, hvor indsamlingen initieres. Tre udvalgte mødesteder vil desuden have det særlige besøg af en skraldebil til bestemte tider for at understøtte og motivere de frivillige.

I et forsøg på at skabe bredere engagement og opmærksomhed omkring miljøbeskyttelse, sætter Gentofte Kommune en ære i at forene lokalsamfundet omkring et fælles mål. Indsatsen hædrer kommunens engagement i miljøet og tjener som en påmindelse om betydningen af at beskytte vores naturlige omgivelser for nuværende og fremtidige generationer.

https://gentofte.dk/om-kommunen/nyheder-og-presse/nyheder/2024-april/kom-med-til-den-nationale-affaldsindsamling-i-gentofte/

Kilde: Gentofte Kommune