Kom til Sej, Sund og Sikker festival i Gentofte

Få gang i benene til Centimeter Maraton og Helteløbet til familiefestivalen Sej, Sund og Sikker i Gentofte 9. juni. (Foto: Lars Sohl, Gentofte Kommune)
dato

Som en del af familiefestivalen Sej, Sund og Sikker inviterer Gentofte Kommune og Børneulykkesfonden til Centimeter Maraton og Helteløbet for både store og små. Tag børnene med til en dag i børnehøjde med masser af sjov og aktiviteter i Øregårdsparken i Gentofte søndag d. 9. juni 2024 og støt Børneulykkesfondens arbejde.

Har du et barn i alderen 2-12 år, som elsker at være aktiv, eller som bare er frisk på en sjov og hyggelig dag i selskab med Rasmus Klump og andre friske børn? Så tag dit barn under armen og kom med til en hyggelig dag i Øregårdsparken i Gentofte d. 9. juni, når familiefestivalen Sej, Sund og Sikker løber af stablen.

Her er der både mulighed for, at de helt små kan blive maraton-løbere til Centimeter Maraton med Rasmus Klump, og de lidt ældre kan løbe i farverige heltekapper og gennemføre sjove udfordringer til Helteløbet.

Udover selve løbene vil der også være en lang række andre sjove aktiviteter som f.eks. trafiklegepladsen, mød brandmændene fra Beredskab Øst og se en vaskeægte brandbil, lær om krible krable dyr og supersæbebobler og raketværksted med Experimentarium. Derudover vil der være mulighed for at høre lidt god musik fra scenen.

Rasmus Klump er klar til Centimeter Maraton
Hvis dit barn er 2-10 år og kan se det sjove i at gennemføre et maraton, så er Centimeter Maraton lige sagen! Ruten til Centimeter Maraton måler 42.195 centimeter (422 meter) – altså den samme distance som et rigtigt maratonløb i meter, bare i centimeter.

Rasmus Klump vil være med både før, under og efter løbet, og der vil selvfølgelig være mulighed for at få taget et billede sammen med den sjove, pandekageelskende bjørn.

Når løbet skydes i gang, kan forældre løbe med. Børnene inddeles nemlig i to grupper: Pildskadderne og Gøjerne. Pildskadderne er for de mindste børn, hvor far eller mor løber med, mens Gøjerne er for de større børn, som godt kan løbe distancen selv.

Helteløbet – et familieløb til fordel for Legeheltene
Det er fuld fart frem og godt humør, når Danmarks små og store superhelte løber afsted til Helteløb. Der kommer sus i kapperne, hvad enten man vælger at spurte, gå eller hoppe gennem ruten, som er en rundstrækning på ca. 1 km.

Det er muligt at løbe runden op til tre gange. Helteløbet er nemlig et familieløb, hvor det ikke handler om at nå først i mål, men derimod om at have det sjovt under løbet, imens man gør en forskel for indlagte og udsatte børn i Danmark.

Løb i en god sags tjeneste
Når man tilmelder sig Centimeter Maraton eller Helteløbet, er man med til at støtte gode formål. Overskuddet fra Centimeter Maraton går ubeskåret til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde, hvor fokus er at skabe øget sikkerhed for danske børn og forebygge børneulykker.

Overskuddet fra Helteløbet går til Børneulykkesfondens Legehelte, som skaber aktiv leg og bevægelse for indlagte og udsatte børn på hospitaler og modtagecentre i Danmark.

Vigtig info
- Centimeter Maraton og Helteløbet løber af stablen lørdag d. 9. juni i Øregårdsparken i Gentofte som en del af familiefestivalen Sej, Sund og Sikker.

- Der vil være fælles opvarmning, start- og målportal, vand, flotte medaljer og seje diplomer til løberne.

Priser
- Centimeter Maraton: Prisen pr. barn er hhv. 125 kr. (med refleksvest) og 145 kr. (med t-shirt), som går til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.

- Helteløbet: Prisen pr. deltager er 145 kr., som går til Børneulykkesfondens Legehelte.

- Køb billet via Safeticket her. Der er gratis entré til festivalpladsen.

Om Sej, Sund og Sikker
Sej, Sund og Sikker er en familiefestival arrangeret af Børneulykkesfonden og Gentofte Kommune. Selve arrangementet finder sted i Øregårdsparken i Hellerup, som danner rammen om en sprudlende dag med masser af aktiviteter for hele familien – med fokus på sundhed og sikkerhed.

Idéen bag familiefestivalen ”Sej, Sund og Sikker” er at gøre familier, børn og unge nysgerrige på et sundt og aktivt liv.

Børneulykkesfonden og Gentofte Kommune ønsker sammen at sætte fokus på sikkerhed og sundhed for børn, så de kan udfolde sig fysisk og lege og bevæge sig ubegrænset uden at skulle gå på kompromis, men stadig har et godt grundlag for at holde sig sunde og sikre.

På festivalen møder arrangørerne publikum i øjenhøjde og viser, at man gennem leg kan lære nye ting, og at det samtidig er sjovt at være sund. Håbet er, at publikum selv får lyst til at kaste sig ud i nye aktiviteter og diskussioner, når de kommer hjem.

Om Børneulykkesfonden
Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3.-4. minut - hele døgnet.

Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse. Læs mere på www.børneulykkesfonden.dk

Kilde: Børneulykkesfonden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.