Afdeling for Klinisk Immunologi, Rigshospitalet søger en ph.d.-studerende til fuldt finansieret projekt indenfor personlig medicin og baseret på de største genetiske kohorter i Danmark

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Fremtidens sundhedsvæsen er kritisk afhængig af sundheds- og genetiske data for at forebygge, diagnosticere og behandle sygdom. Vil du bidrage til fremtidens sundhedsvæsen ved at få kompetencer indenfor analyse og fortolkning af sundheds-, biomarkør- og genetiske data i dit ph.d.-projekt?

Region Hovedstadens Biobankenhed, Afdeling for Klinisk Immunologi på Rigshospitalet, søger en ph.d.-studerende med læge-/natur-/data-videnskabelig baggrund med interesse indenfor personlig medicin, inflammation, kardiometabolisk sygdom, kønsforskelle samt analyser af sundheds- og genetiske data. Forskningsgruppen ledes af professor Sisse Rye Ostrowski og udføres i tæt samarbejde med postdocs og ph.d.-studerende i Biobankenhedens forskningsgruppe samt med Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (NNF CBMR) på Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Om os og vores forskning

Region Hovedstadens Biobanksenhed på Rigshospitalet er internationalt førende indenfor translationel, genetisk, biomarkør og epidemiologisk forskning og hjemsted for de største genetiske kohorter i Danmark – herunder Copenhagen Hospital Biobank (CHB) kohorten (~500,000 patienter) og Det Danske Bloddonor Studie (DBDS) kohorten (~160,000 raske bloddonorer), med gen-chip-data, biomarkør, register- og spørgeskemadata samt biobankprøver som udgangspunkt for vores forskning. Analyse af data (genetik, biomarkører, registre og spørgeskemaer) udføres i et cloud-setup på den nationale supercomputer Computerome.

Vi har etableret et stærkt (tvær)fagligt og socialt forskningsmiljø omkring vores unikke data med brede samarbejder i hele Danmark samt internationalt. Vi forsker i mange forskellige sygdomme, herunder kardiometabolisk sygdom, inflammatoriske sygdomme, kræft, hjerne og neurologiske sygdomme, psykisk sygdom, reproduktion, knogleskørhed og muskuloskeletale sygdomme, infektioner, vacciner mv.

Som en del af Region Hovedstadens Biobankenhed indgår du i et team bestående af 1 professor, 1 operationel leder, 1 laboratorieleder, 5 bioanalytikere, 4 postdocs, 6 akademikere (data managers, forskningskoordinatorer mv) samt et varierende antal (10-15) ph.d.- og masterstuderende samt postdocs. Gruppen har, pga. tætte samarbejder med forskellige forskningsgrupper omkring Københavns Universitet, flere flekspladser til ph.d.-studerende og postdocs fra andre forskningsgrupper.

Vi er placeret på Rigshospitalet Blegdamsvej med gode kontorforhold og mødefaciliteter på både Blegdamsvej og Tagensvej.

Projektet

Du bliver ansvarlig for dit eget forskningsprojekt, der gennem forskellige substudier, vil skabe ny viden om sammenhængen mellem biologisk køn, kardiometabolisk sygdom, inflammation, genetisk risiko samt betydningen af genetisk risikoinformation for individets velbefinde og adfærd.

Projektet er en kombination af statistisk/bioinformatisk analyse af eksisterende genetiske-, biomarkør-, register- og spørgeskemadata, generering af nye biomarkørdata på eksisterende blodprøver samt rekruttering/interview af kohortedeltagere fra Det Danske Bloddonorstudie.

Projektet kan med sit unikke studiedesign bidrage til at skabe vigtig ny viden til brug for udvikling af (kønsspecifik) personlig medicin for ultimativt bedre forebyggelse, diagnostik og behandling.

Dine kvalifikationer

Du er læge eller cand.scient. indenfor sundheds- eller biovidenskab eller tilsvarende.

  • Interesse for personlig medicin og sundheds- og genetiske data
  • Erfaring med eller interesse i analyser af store genetiske datasæt i et Linux-miljø (Python eller R)
  • Glad for teamwork og hjælpe/vejlede andre
  • Evne til at arbejde og koordinere opgaver selvstændigt
  • Ekspertise eller interesse i kontakt med kohorte/forsøgsdeltagere
  • Flair for videnskabelig formidling såvel skriftligt som mundtligt
  • Du har gode kommunikationsfærdigheder på dansk og engelsk - både i skriftlig og mundtlig form
Ansættelsesforhold

Ansættelsen er 3-årig (ph.d.) og finder sted i henhold til gældende aftale i Region Hovedstaden.

Forventet startdato for projektet er senest d. 15. oktober 2023.

Hvordan søger du stillingen

Stillingen søges via det elektroniske ansøgersystem i Region Hovedstaden med indsendelse af:

  • Kort motiveret ansøgning (max ½-1 side) hvor du også skriver lidt om dig selv som person
  • Curriculum Vitae, med uddannelse og erhvervserfaring samt evt. publikationer
  • Eksamensbeviser
Ansøgningen kan skrives på dansk eller engelsk.

Vi gennemgår ansøgninger og indkalder til samtaler løbende indtil den rette kandidat er fundet.

For yderligere information kontakt:

Professor, overlæge Sisse Rye Ostrowski: sisse.rye.ostrowski@regionh.dk

Ansøgningsfrist

d. 21. august 2023

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Gentofte Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 21-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=250846&DepartmentId=17147&MediaId=4710&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5882606

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet